Budoar ili pećina?

Photo: Furhish Burnish

Photo: Furnish Burnish

Uopštavanje je loše, kategorizacija još gora.

Dobri Muž, recimo, ima savršeno oko i osećaj za lepo, time, svakako i mišljenje. Možda su promene u našem domu isuviše česte za njega, ali to ne pokazuje i na tome sam mu zahvalna. Poznajem još Dobrih Muževa ove vizuelne, aktivne, a strpljive vrste i raduje me što ih je sve više.

Ima, pak, jedna, brojčano nadmoćna kategorija Dobrih Muževa, od kojih se, sasvim nepotrebno, očekuje da s vama dele oduševljenje oko renoviranja.

Situacija je sledeća. Vi, posle višečasovnih, moguće i višednevnih konsultacija, istraživanja i poređenja napokon pronalazite svoje savršenstvo i, uzbuđenjem izmenjenog glasa i izgleda, to saopštavate Dobrom Mužu, čiji se mozak tek zagreva za ideju. Vi, prirodno, želite da ekstaza bude zajednička i, podjednako prirodno, osećate se krivom i počinjete da sumnjate u svoj izbor. Sad, počujte.

Dobri Muž NE MORA da obožava svaku stvar koja ulazi u kuću. I ne gledajte ga kao da očekujete da se onesvesti od sreće što ste pronašli savršenu bež za spavaću sobu. Naravno da mu je stalo, pa i on tu živi, ali nije mu BAŠ TOLIKO stalo!

Ako ga pritisnete s milion pitanja o bojama i tkaninama, davite ga detaljima koji u njegovoj glavi poskakuju kao klikeri, bolno se odbijajući o lobanju. Priteran u ćošak, reći će vam šta misli, ali, verujte, sve što mu je potrebno je dobra fotelja, neometan pogled na TV i srećna žena.

Photo: Debbie Wiener

Photo: Debbie Wiener

Mali muškarci sanjaju o brzim automobilima, avanturama, o tome kako će promeniti svet, a mi se već gnezdimo, s kućicama za lutke i minijaturnim servisima za čaj. Kad odrastu i dođu kući, žele nešto meko, udobno, za krupnije i čvrsto, nešto što im je poznato.

Ne očekujte, zato, da se zaljubi u svako parčence tkanine koje mu oduševljeno tutnete pod nos i zaneto vrti ton kartu s pastelima.

Ako vam je, međutim, potreban neko kome je BAŠ STALO, pišite:

office@denterijeri.com

studio@denterijeri.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s