Šta to znaju Denterijeri?

Da prodaju stan u koji je ušlo bar tri ravnodušna agenta, a napustilo ga bar trideset ravnodušnih kupaca.

Kako? Pa, znaju!

Kad prodajete stan, prodajete stil življenja, privlačan, atraktivan i poželjan, ali ne ličan. Kada kupac uđe u vaš stan, prethodno pripremljen za prodaju by Denterijeri, mora da ga OSETI kao potencijalno svoj, bez obzira na preferencije lične. Drugim rečima, lični ukus, makar i savršen, ne prodaje vaš stan i što je tog ličnog pečata manje, to je broj potencijalnih kupaca veći.

Ali, idemo, jedno po jedno.

Home Staging, o čemu vam upravo govorim,vašu kuću čini prijatnom, atraktivnom funkcionalnom i organizovanom. I to je ono što će je prodati.

1. Prvi korak je da uklonite višak stvari, raščistite i otvorite prostor, a milion sitnica zamenite krupnijim akcesoarima.

Photo: House to Home

Photo: House to Home

2. Krečenje je, bojim se, neophodno. Boje, naravno, nisu zabranjenje, ali mnogo je bolje da odaberete neki miran, neutralan ton i samo ga akcentirate. Ne možete da zamislite šta može da učini par svežih slojeva boje i nekoliko jastučića.

Photo: Lonny Magazine

Photo: Lonny Magazine

3. Simetrija pomaže. U sobi u kojoj je nameštaj simetrično raspoređen osećate mir i lako vam je da sebe i svoju porodicu tu i zamislite.

Photo Via Houzz

Photo Via Houzz

4.Home Staging naglašava arhitekturu vašeg doma. To, naravno, može biti kamin, ali u beogradskim stanovima to je obično mali prostor s velikim potencijalom. Prostor ispod stepeništa, na primer:

Photo: Neville Johnson

Photo: Neville Johnson

Ili, kućna kancelarija u plakaru:

Photo: Casa Design

Photo: Casa Design

Nije, međutim, dovoljno što ga imate i što ste ga mudro iskoristili, već ga morate predstaviti na pravi način. Znači, NE kao na gornjim fotografijama. Naprotiv. Sitnice, lične naročito, odlaze, krupniji komadi ostaju.

5.Kuhinja i kupatilo najčešće prodaju stan. Kupci obično računaju na renoviranje, ali vrlo će ih obradovati ako ne moraju da ruše pločice. Nadam se da su vaše neutralne i klasične, jer onda je dovoljno da kupatilo dobro organizujete (čitaj: poluprazne flašice, gnjecavi sapun i odeću s kukica zamenite lepim peškirima uz malo lepog stakla), a kuhinju sredite i napravite lep aranžman na pultu, iako svi znamo da tu obično stoji hrpa računa i teglice različitih oblika i veličina.

Photo Via Pinterest

Photo Via Pinterest

Photo: Lush Home

Photo: Lush Home

Suština je, naravno, da počnete da razmišljate kao kupac. Denterijeri će vas rado naučiti kako.

Ako ste, pak, inženjerski tip, evo i statistika: Adekvatno pripremljen, stan se prodaje za trećinu brže i 20% češće, a priprema vas košta koliko i, recimo, rata za kredit.

Home Staging by Denterijeri varira od konsultacija – posle kojih možete i sami – do kompletne pripreme za prodaju. Možda je za vas najbolje nešto između…

Slobodno pozovite: 060 5222 337

Ili, pišite: studio@denterijeri.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s